június 23, 2016 Hírek Nincs hozzászólás

Alapellátást biztosító egészségügyi intézményünket egy felszabadult családi ház átalakításával alakítottuk ki,mely több évtizede épült . Az épület leromlott állapota és az akadálymentes hozzáférés hiánya elegendő indokot szolgáltatott arra hogy községünk Önkormányzata 2008 második negyedévében pályázatot nyújtson be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak –magyarországi Operatív Programjának keretében orvosi rendelőnk korszerűsítésére.á

A konstrukció megnevezése: EMOP-2007-4.1.1/A – Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése/Kistérségi járó beteg szakellátó központok fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás korszerűsítése

A projektünk címe: “Orvosi rendelő felújítása Abaújkéren”

Közreműködő Szervezet: VÁTI Észak-magyraországi Területi Iroda Miskolc
á3526 Miskolc, Arany János tér 1. D. web: www.vati.hu

Nyertes pályázatunk a felújítás költségeit 95%-os intenzitással finanszírozta melynek így a támogatásként megítélt összege 6.976.908 Ft lett. Községünknek a fennmaradó 5% -os önrész megfizetését kellett magára vállalnia, ami 367.206 Ft volt.

Az átalakítások során megtörtént az épület akadálymentesítése és egy hordozható defibrillátor beszerzése.A külső-belső átalakítások folyamán kialakításra került az épület udvarán egy mozgáskorlátozott parkoló. Az előírt 5%-os lejtésű akadálymentes rámpa kialakítása is megtörtént, párhuzamosan futó visszafordított emelkedővel és pihenővel, megkönnyítve ezzel hátrányos helyzetű társaink bejutását az épületbe. Megfelelő szélességűre cseréltük a bejárati ajtót, csúszásmentes fal ill. padlóburkolat beépítésére került sor. Megtörtént a belső tér küszöbtelenítése, továbbá mozgáskorlátozott WC-t alakítottunk ki.

A 2010. decemberében befejezett átalakítási munkálatokat követően birtokba vehetik az intézmény szolgáltatásait.

Bízunk abban hogy a megújult és akadálymentesített orvosi rendelőnk, az Önök legnagyobb megelégedettségét és kényelmét fogja szolgálni.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

ÚMFT infovonal: 06 40 638 638

nfu@meh.hu • www.nfu.hu
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg

Written by admin.abaujker